Aquest esdeveniment va néixer al 2008 per a promocionar el món del programari lliure i la part més tècnica de la informàtica a la Garrotxa.

Tot va sortir arran d’una conversa amb un organitzador de la Volcànica LAN Party, on em va sorprendre la poca utilització de sistemes GNU/Linux a la party, tot i que al dia següent hi havia xerrades sobre programari lliure. Així que va sortir la proposta de fer unes jornades més tècniques.
Paral·lelament per aquelles dates es va realitzar el hackmeeting a Gernika i la temperatura ambiental era un dels problemes, a més de que el hackmeeting, al igual que moltes jornades d’informàtica es realitzen en llocs tancats.

Així que es va plantejar realitzar unes jornades tècniques, a l’estiu i a l’aire lliure. Al Juliol del 2008 doncs, es va realitzar la primera edició del summer camp garrotxa a Sant Jaume de Llierca, amb una participació d’una trentena de persones.
Degut a que les projeccions es feien a l’aire lliure, es va decidir realitzar les xerrades en horari nocturn, es solventava així la problemàtica de l’excés de llum, a més de que la temperatura era més agradable i que molts dels participants són animals nocturns.

Al 2009 i el 2010, es va seguir la mateixa filosofia, però per tal de compartir infraestructura, el summercamp es va realitzar juntament amb la Volcànica LAN Party al local social de Les Preses. Gràcies a l’èxit d’edicions anteriors el nombre de participants anava pujant de mica en mica, fins al 2010 tenir una 70a de participants.

El 2011, finalment es va decidir tornar a celebrar de nou el summer camp en una altra ubicació, en el camp de futbol de Batet de la Serra. Tornàvem a unes infraestructures una mica més pobres, però tornàvem a un ambient únic i exclusiu, a més de la familiaritat que ha caracteritzat cadascuna de les edicions.

De cara al 2012 vam decidir realitzar una petita pausa, almenys a la Garrotxa, ja que les companyes d’Euskalherria van pendre el relleu amb una jornada anomenada ud4kamp (summercamp però al euskera), que es va realitzar en el Gaztetxe de Gernika. La participació va ser d’unes 80 persones. Es tornava de nou una mica a la mentalitat d’un esdeveniment com el Hackmeeting, però mantenint la familiaritat entre tots els assistents.

Al 2013 les jornades es van celebrar a Sant Joan les Fonts. Es va fer l’experiment de fer les xerrades de dia i en un lloc tancat, al Castell de Juvinyà.

Al 2014 vam realitzar una pausa, però les nostres companyes del país vasc no van poder realitzar la ud4kamp que va quedar en una escapadeta un cap de setmana del Juliol amb poqueta difusió però igualment especial!

El 2015 tornem de nou i amb força a un altre espai ben diferent, amb més infraestructura i nous col·laboradors. Per viure-ho heu de passar-vos :)

No voldria acabar aquesta pàgina sense agraïr a tots aquells col·lectius i persones que de forma individual han fet possible any rere any aquestes jornades les quals assimilo culinàriament al magret d’ànec amb melmelada de maduixa, ordinadors i naturalesa, la curiosa barreja entre dolç i salat!

Ens veiem al camp!